Actueel

PI3VLI voorlopig terug analoog
S
Zaterdagochtend 12 oktober is PI3VLI omgezet van DMR naar analoog gebruik. Eerder dit jaar is PI3VLI (145.6625 MHz) geactiveerd met DMR. Sindsdien zijn er verschillende testen mee gedaan. Alhoewel de DMR repeater op zich goed werkt, blijft juist de ontvangst (op de locatie) ver achter. Vermoedelijk komt dit door een storingsveld op de repeater locatie in Vlissingen.
S
Om zaken uit te sluiten, alvorens te kijken naar een andere locatie voor de DMR repeater, staat de repeater nu op analoog. Komende periode zal gekeken worden of de ontvangst (analoog) beter is dan tijdens gebruik als DMR repeater.

PI3VLI 145.6625 MHz (CTSS 88,5) (shift – 0.6 MHz)
S

PI3VLI terug in de ether

Sinds woensdag 13 februari is PI3VLI weer terug in de ether, dit keer als DMR repeater.

Het Agentschap Telecom heeft najaar 2018 toestemming gegeven om vanuit Vlissingen het DMR netwerk te gaan uitbreiden. Hiermee komt een groter deel van Zeeland beschikbaar om te kunnen experimenteren met DMR. De nieuwe repeater werkt op VHF.

Gedurende 2019 zal gekeken worden op welke manier het bereik van de lokale repeater kan worden vergroot, daar er op de huidige locatie nog steeds een storingsbron aanwezig is.

Informatie over frequenties etc. zijn te vinden via deze link

PI1VLI weer operationeel

DSTAR repeater PI1VLI is sinds 5 oktober 2018 weer verbonden aan het internet. Er kan weer volledig worden gewerkt met DSTAR. Tevens is er op de locatie periodiek onderhoud gepleegd.

Rogerbeep op PI2VLI

Zaterdag 25 augustus 2018 was er onderhoud aan PI2VLI. Er is een andere ontvanger geplaatst i.v.m. aanwezigheid stoorsignaal op locatie van de 70 cm repeater. Er is tevens een rogerbeep aangesloten.

Status PI1VLI 

Momenteel is PI1VLI niet verbonden aan internet. Er kan alleen lokaal worden gewerkt met DSTAR. Najaar 2018 zal de inernetlink weer worden hersteld zodat PI1VLI weer aan het netwerk kan worden gekoppeld.

PI2VLI gebruikt andere CTCSS op uitgang

In verband met een stoor-signaal heeft PI2VLI voorlopig als uitgang CTCSS 114,8 Hz waardoor de repeater weer normaal werkt. Gebruikers kunnen de CTCSS aanpassen of alleen CTCSS op de ingang gebruiken. Als voorbeeld: Kenwood transceivers gebruiken alleen de T in plaats van CT. Deze wijziging gaat per 16-11-2017 in.

Testlocatie PI3VLI met APRS

Sinds de zomer van 2017 is PI3VLI buiten werking. Aanleiding is experimenten met APRS vanuit de locatie in Oost-Souburg (Testfase PI1APV).

PI3GOE regionaal bereik

Veel gebruikers van PI3VLI op Walcheren zijn zomer 2017 overgestapt naar PI3GOE. Reden is dat de reikwijdte van deze regionale repeater (zender in Goes en ontvangers in o.a. Zierikzee, Wilhelminadorp, Hansweert, Veere en Breskens) veel groter is dan die van PI3VLI.

Veel gebruikers van PI3VLI zijn juist veel mobiel onderweg waardoor het niet meer hoeven schakelen van de ene repeater naar de andere repeater een voordeel is. Verder is het een voordeel dat door reikwijdte meerdere gebruikers elkaar sneller kunnen vinden.

De SRGW stimuleert het gebruik van PI3GOE maar zal ook zorg blijven dragen voor het regionaal operationeel houden van de UHF repeater PI2VLI.

Onderhoud PI1VLI

Gedurende de week van 16 t/m 26 januari 2017 waren er werkzaamheden aan PI1VLI. Daarom was de DSTAR repeater enkele dagen niet gekoppeld aan internet, en was de repeater geheel offline. Sinds donderdag 26 januari is PI1VLI weer on-air met update hard- en software.

Hamnet PI2VLI

Sinds 16 januari 2017 kan de locatie PI2VLI aan Hamnet worden gekoppeld met de PI1ZLD locatie in Zierikzee. Vanuit de locatie van PI2VLI is nu ook de DSTAR repeater PI1VLI gekoppeld.

Meer informatie over Hamnet klik hier

Volledige CTCSS PI3VLI 

Tijdens de werkzaamheden aan PI3VLI op 22 december 2016 is de volledige CTCSS geactiveerd op zowel de in als de uitgang van PI3VLI met een subaudio toon van 88,5 Hz. Hierdoor hoopt de SRGW de storing op de 2m repeater buiten de deur te houden.

Op de meeste sets is dit eenvoudig te programmeren door “CT” (Kenwood), “TSQL” (Icom) of “TSQ” (Yaesu) te activeren in het geheugenkanaal met een “Tone” van 88,5 Hz.

De bezitters van een “oude” 2m set zonder CTCSS wordt geadviseerd om deze te modificeren met een CTCSS print-module welke nog te verkrijgen is op het internet of de elektronicamarkten tegen een gering bedrag. Eventueel kan de SRGW hier in bemiddelen.

Repeaterkaart Nederland

Via deze link het handige repeaterkaartje van de Veron

Geef een reactie